Ferma piscicola si complex turistic cu o suprafata de 736 hectare evaluata la 7,360,000 EURO

3. Strategie de investitii


3. Strategie de investitii

Strategia de rentabilizare a investitiei prezentate mai sus necesita urmarea mai multor etape:

  • Construirea unui complex all inclusive
  • Contractarea mai multor turoperatori europeni si internationali pentru crearea ofertei turistice
  • Promovarea pachetului turistic prin sutele de mii de agentii de turism internationale, existente pe piata, din portofoliul turoperatorilor

Rezultatul acestora va fi o vacanta de vis pentru turistii din intreaga lume, in inima Deltei Dunarii, fiind inconjurati de natura, dar in acelasi timp protejati de conditii de cazare excelente.

Complexul turistic va ocupa aproximativ 1-2% din suprafata terenului, restul ramanand pentru plimbari si studii ale naturii sau orice alte activitati ce pot fi intreprinse in mijlocul naturii. Cele 1000 de locuri de cazare au la dispozitie 736 hectare pentru plimbare, cercetare sau descoperirea animalutelor fermecatoare din Delta. Pe cele 736 hectare se vor mai construi in jur de 50 de zone de relaxare in mijlocul naturii, zone precum baruri, plaje, restaurant, si multe altele, unde turistii vor desfasura diferite activitati de recreere si socializare.

In urmatoarea parte a prezentarii vor fi detaliate toate activitatile ce pot fi intreprinse pe acest teren.


3.1 Turism piscicol si de agrement
        
3.1.1 Construirea complexului all inclusive

        Pentru obtinerea unui profit de aproximativ 10.000.000 de euro, trebuie realizat un complex turistic all inclusive cu o capacitate de 600-1000 locuri de cazare si apoi urmat un plan de atragere a turistilor prin contractarea turoperatorilor europeni si internationali. Astfel, trebuie respectate urmatoarele idei:

  1. Amenajarea locurilor de cazare existente si construirea unor locuri noi de cazare pentru a se ajunge la capacitatea de 600-1000 de locuri
  2. Amenajarea zonelor de agrement
  3. Contractarea turoperatorilor
  4. Asigurarea transportului international
  5. Asigurarea cazarii in orasele de legatura (Bucuresti/Constanta)
  6. Transportul in Delta Dunarii
  7. Potentialele activitati ce pot fi desfasurate de turisti 
  8. Desfasurarea activitatii turistice in regie proprie
            Turistii vor fi cazati in urmatoarele capacitati de cazare:
1. Complex 10 casute de vacanta (20 locuri cazare)
2. Complex 4 cladiri 1.200 mp (120 locuri cazare)
3. Complex casute de vacanta lacustre (in stadiu de proiect - 500 locuri cazare)
 
          Pentru darea in folosinta a acestor capacitati de cazare mai sunt necesare diferite investitii, pentru reamenajarea si dotarea constructiilor existente, dar si pentru construirea unor noi locuri de cazare.
          Rezultatul va fi cel mai mare complex de cazare si divertisment all inclusive, din Delta Dunarii, existent in momentul de fata.
  1. Complex 10 casute de vacanta - 20 locuri de cazare in casutele din lemn existente care pot fi deja folosite, ele mai avand nevoie doar de autorizatii si mici finisari
  2. Complex 4 cladiri 1.200 mp - 120 locuri de cazare in cele patru cladiri care sunt in stare “la rosu” si care trebuie utilate si incluse in circuitul turistic
  3. Complex casute de vacanta lacustre de 2/4/10 persoane - aprox. 500 locuri de cazare - concept unicat in stadiu de schita (prevede constructia a peste 200 de casute lacustre amplasate direct pe digurile si canalele piscicole de 15 km lungime, fiecare avand terasa flotanta tip debarcader, cu barcuta proprie cu motor electric sau cu vasle). Casutele lacustre vor constitui un complex structurat tematic-cultural, cu casute traditionale rurale specifice Deltei Dunarii, dar si caracteristice diferitor natiuni (casute germane, japoneze, engleze, grecesti etc).

         Avand in vedere ca in Delta Dunarii nu exista amenajat un astfel de complex, turistii vor fi foarte atrasi de aceasta oferta de cazare in casute lacustre, cu mijloc de transport pe apa propriu (la scara).
         Fiind un complex turistic cu un grad mare de dezvoltare si oferind numeroase facilitati, investitorul care preia locatia trebuie sa se asigure ca potentialii turisti vor avea un acces facil si rapid la oferta.

     4.  Zone de servicii si agrement
          De asemenea, pe platformele in suprafata de aprox. 600 hectare, recomandam amenajarea unor spatii de servicii si recreere, precum plaje si baruri, dar si aranjarea canalelor, astfel incat turistii sa se poata plimba si bucura de natura.
          De asemenea, mai trebuie realizate canale de cate 5 m latime, (in afara celor 15 km) pentru a avea mai mult acces in natura.
          Pentru asigurarea unor servicii complete de turism individual, de grup si organizare a unor activitati de pregatire/instruire a personalului salariat, complexul existent de cladiri necesita:

  • constructia unui restaurant,
  • sala de conferinta,
  • sala sport;
  • amenajarea unor terase;
  • construirea unei piscine
  • spatiu de plaja;
  • amenajarea unui spatiu exclusiv pentru copii;
  • amenajarea unor terenuri de sport in aer liber;
  • construirea unor garaje pentru mijloacele auto si echipamente diverse,
        Zona este deosebit de atractiva, datorita peisajului exotic specific unei delte cu caracteristici unice (detalii in imaginile video de pe site). Accesul se poate face atat pe apa, cat si pe uscat, iar Marea Neagra este la doar 20 min distanta.
 

3.1.2 Realizarea pachetelor turistice

            A)  Contractarea turoperatorilor
       Investitorul va trebui sa contracteze turoperatori, atat europeni, cat si internationali, care vor crea pachete turistice atragatoare si le vor distribui agentiilor de turism europene si nu numai. In prezent, estimam ca exista sute de mii de agentii de turism, a caror oferta este vizualizata zilnic de peste 1 milion de persoane. Din numarul vizitatorilor, exista posibilitatea ca cel putin 2-300 de persoane/zi sa achizitioneze pachete turistice a cate 7-14 zile, la complexul dvs. din Delta Dunarii.
          B)  Asigurarea transportului international
          Pentru a face fata acestui trafic de cereri, dar si pentru a oferi servicii de calitate si profesionale, turoperatorul va trebui sa contracteze si pachete de zboruri din orase internationale, catre aeroporturile din Bucuresti sau Constanta.
          C)  Asigurarea cazarii in orasele de legatura (Bucuresti/Constanta)
         Deoarece exista posibilitatea ca unele zboruri sa fie prea lungi pentru turistii ce doresc sa isi petreaca vacanta in Delta, acesti turoperatori vor trebui sa ofere in pachetele turistice si posibilitatea de a petrece o noapte in Bucuresti sau Constanta, asigurand si un tur al orasului in acest caz. Cazarea se va face in hoteluri contractate de turoperatori.
          D)   Transportul in Delta Dunarii
        O alta necesitatea este asigurarea transportului catre Tulcea, orasul de la portile Deltei, cu microbuze sau autocare de diferite capacitati (in functie de numarul de turisti), dar si transportul pe apa catre complex, cu ambarcatiuni de diferite marimi. Investitorul va putea sa isi procure mijloacele de transport necesare pentru a se ajunge la complex sau va putea colabora cu diferite unitati care deja practica acest tip de transport.
 
Turistii pot beneficia de numeroase activitati specifice si puncte de interes turistic, cum ar fi:

  • pescuit sportiv
  • excursii in padurea Letea, monument protejat al naturii;
  • excursii cu sareta, sania, hipism, zbor cu balonul, paint ball, foc tabara;
  • plaja la Marea Neagra, fotografiat, filmat, cercetare, survol, etc;
  • prezentarea practica a retetei traditionale de preparare a borsului de peste la ceaun;
  • desfasurarea de activitati sportive;
  • echitatie
  • organizarea excursiilor pe uscat, calare, cu sareta, cu ATV-uri;
  • organizarea excursiilor pe apa cu lotca, salupa, vaporas pe diferite rute in cele mai frumoase zone ale Deltei Dunarii;
  • organizarea vanatorii de imagini cu aparatul de fotografiat/filmat;
  • lectii de pescuit si vanatoare pentru incepatori.
 

100 euro/zi

200 euro/zi

Acces full la toate serviciile si activitatile ce pot fi intreprinse in cadrul complexului. Serviciile si activitatile standard, plus personal la dispozitie 24/24 (valet sau fata in casa), room service, catering, barcagiu, ghid, masaj. Orice dorinta, atat timp cat exista resurse va fi satisfacuta.

 
 

   3.1.3 Desfasurarea activitatii turistice in regie proprie

           In cazul in care investitorul doreste sa realizeze in regie proprie activitatea de atragere a turistilor fara sa colaboreze cu o firma specializata (turoperator international), trebuie sa desfasoare suplimentar urmatoarele activitati pentru cresterea gradului de ocupare a celor peste 600-1000 de locuri de cazare:
- asigurarea calitatii serviciilor la un nivel european;
- realizarea si promovarea unui site deosebit cu functionalitati multiple (rezervari/plati on line);
- organizarea unei agentii de turism;
- participarea la targuri de turism internationale;
- reclama mass–media (internet, presa, TV);
- organizarea de concursuri nationale si internationale de pescuit cu taxe si premii;
- realizarea unui program de divertisment cu diferite activitati zilnice.

         Potentialul turistic al acestei regiuni este extrem de ridicat, insa nu este exploatat la adevarata sa capacitate. Momentan, in regiune se pot gasi cateva pensiuni/hoteluri ce ofera servicii clasice de cazare, iar din loc in loc, cu ajutorul localnicilor Deltei mai sunt oferite cateva servicii cu specific local.
         Ceea ce propunem noi reprezinta o abordare distincta a turismului practicat in Delta Dunarii pana in momentul de fata. Din cate se poate observa din galeria foto prezenta pe site, complexul turistic poate oferi clientilor sai cate putin din toate elementele Deltei Dunarii (fauna, flora, obiceiuri locale), alaturi de conditii de cazare si servicii exceptionale.
 
3.2 Acvacultura

       3.2.1 Piscicultura

          Potentialul ridicat al canalelor ce imprejmuiesc cele doua bazine piscicole este concretizat printr-o insemnata cantitate de peste (lin, stiuca, caras, crap, rosioara, platica, etc.), resurse stuficole si prin posibilitatea desfasurarii pisciculturii intensive.

        3.2.2 Alte activitati de acvacultura

        Pe cei 15 km de diguri care imprejmuiesc canalele se pot organiza activitati intensive specifice acvaculturii, cum ar fi:
- cresterea scoicilor comestibile;
- cresterea lipitorilor in scop medicinal;
- cresterea ratelor si a gastelor;
- cresterea de broaste comestibile;
- cresterea intensiva a racilor;
- dezvoltarea unui sector zootehnic integrat (produse folosite si de bucataria complexului).
- horticultura


         In cadrul activitatilor de acvacultura, turistii pot interactiona in activitatea profesionistilor, ca voluntari, aceasta reprezentand o activitate de relaxare activa.
 

3.3 Agricultura

         Pe platformele in suprafata de aproximativ 600 hectare, din totalul de 736 hectare, care in prezent sunt acoperite custuf si care au rolul de a proteja puietul piscicol, se pot organiza culturi agricole. Dupa destufizarea platformelor, se poate face cultura agricola (grau, porumb, etc) si dupa un timp, chiar si culturi speciale, deosebit de profitabile, precum cantina.

Deoarece pe suprafata terenului se pot desfasura simultan atat activitati de agricultura, cat si activitati de piscicultura, noi recomandam trei variante:

• Pe suprafata terenului sa se desfasoare 1-3 ani de activitati agricole, ca proces tehnologic pentru a pregati piscicultura, iar in urmatorii 2-3 ani, activitati de piscicultura, pe toata suprafata terenului, aceasta activitate generand venituri mult mai mari.

• Pe un bazin sa se desfasoare activitati agricole 1-2 ani, iar pe celalalt activitati piscicole, iar dupa 2 ani sa se inverseze, alternandu-se activitatile la fiecare 2 ani.

• Sa se desfasoare activitati agricole permanent.

Culturi posibile pe platforme: grau, porumb, floarea soarelui, rapita, culturi furajere, culturi de zarzavat, cartofi, leguminoase, dar si culturi speciale, precum catina, orez. De exemplu, la culturile de catina profitul poate fi la fel de mare ca si in cazul desfasurarii de activitati turistice, insa este necesara o investitie mai mare la inceput, iar intrarea pe rod are loc abia in anul 3 de la plantare. Pentru plantarea unui hectar de catina, costul este de aprox. 2500 euro, insa veniturile pot ajunge la aproape 20.000 euro.

             Recomandam desfasurarea de activitati agricole inainte de inceperea celor de pisicultura, deoarece bazinele sunt acoperite cu stuf foarte vechi, care nu poate fi consumat de catre pesti. De asemenea, activitatile agricole nu se pot desfasura concomitent cu cele de turism.