Ferma piscicola si complex turistic cu o suprafata de 736 hectare evaluata la 7,360,000 EURO

2. Stadiul actual al investitiilor si activelor societatii


2.1 Situatie juridica

- contract de concesiune intre Consiliul Judetean Tulcea si SC Ecoturism Delta Dunarii SRL, incheiat pe o perioada de 30 de ani (cu posibilitatea prelungirii pe o perioada de 15 ani prin simplul acord al partilor), in vigoare de la data de 01.01.2008 (pana la 01.01.2038)

- contract de vanzare-cumparare, intre SC OPAL SEPCO IMPEX SRL (vanzator) si SC Ecoturism Delta Dunarii SRL (cumparator): 10 casute complet utilate, construite din material lemnos cu acoperis de stuf, dotate fiecare cu baie interioara, 1 sala de mese, cu bucatarie, grup sanitar si anexa – centrala termica (constructiile sunt situate pe terenul in suprafata de 9402 mp apartinand de intravilanul localitatii CA Rosetti

- contract de vanzare-cumparare, intre SC Piscicola Sulina SA (vanzator) si SC Activ Cyb Net SRL (cumparator): urmatoarele constructii situate in com. CA Rosetti, colonia Popina-Periprava: 1). C96, care ocupa o suprafata construita de 400 mp, 2). C97, care ocupa o suprafata construita de 374 mp, 3). C98, care ocupa o suprafata construita de 222 mp si 4). C99, care ocupa o suprafata construita de 252 mp

- contract de vanzare-cumparare, intre SC Piscicola Sulina SA (vanzator) si SC Activ Cyb Net SRL (cumparator): urmatoarele mijloace fixe aferente bazinelor EC16 si EC17: statie pompare 9, magazie furaje 9, platforma statie 9, debarcader beton 9, instalatie electrica 9, dig tronson int – 16, canal drenor EC16, capcana pepiniera EC16, lucrari crescatorie 16, drenor secundar EC17, statie pompare 7a/EC17, canal si aliment EC16, instalatie electrica ST9, lucrari arta EC17, terasament traseu 17-19, terasament dig 16-19, groapa pescuit EC17, lucrari arta crescator 16, reprofil canal aliment EC16, dig despartitor 3100 ml EC16-19, dig despartitor 5000 ml EC15-16, dig despartitor 1000 ml EC17-19, dig EC16 est. 2000 ml, instalatie electrica st9, platforma 7, retele electrice plt., conducta aspiratie EC17

- ambarcatiuni in proprietate: 4 barci pescaresti 16CV (crevace), 1 barca papuc de 4,5 m din fibra de sticla, jet-ul cu motor, salupa "Paradis", salupa cu cabina "Vrabiuta", motoare ambarcatiune, peridocul mobil, pontonul plutitor

- contract de concesiune intre Consiliul Local al comunei CA Rosetti si SC Opal Sepco Impex SRL, incheiat pe 49 de ani (cu posibilitatea prelungirii pentru o durata egala cu cel mult jumatate din durata initiala), incepand de la 25.05.2004 – teren de 9.402 mp, apartinand intravilanului loc. CA Rosetti, judetul Tulcea, destinat pentru construirea a 20 casute de vacanta, a unei bucatarii cu sala de mese si a unei cladiri administrative


2.2 Investitiile actuale ale societatii

      Investitiile societatii sunt grupate in urmatoarele domenii de activitate:

a) Exploatare piscicola – 736 hectare = 1.819 acri - (neexploatata, in conservare);

b) Exploatare stuficola – 600 hectare (in interiorul celor 736 hectare) 

c) Complex turistic:

– 10 casute din lemn (250 mp) acoperite cu stuf, fiecare cu baie proprie, sala de mese, bucatarie - stare de functionare - 95%;

– complex 4 cladiri din zidarie (1.200 mp) - stare de functionare - 30%;

d) Mijloace de transport pe apa - stare de functionare - 40%.

NOTA 1: Toate investitiile actuale sunt in stare de conservare si necesita un buget de cheltuieli pentru punerea in functiune.


2.3 Prezentare generala

Investitiile si activele actuale ale societatii se regasesc grupate in zona Grind-Popina, pe teritoriul administrativ al comunei C.A. ROSETTI, judetul TULCEA, in apropierea localitatilor Periprava, Letea si Cardon.

2.3.1 AMENAJARE PISCICOLA – in suprafata de 736 hectare;

2.3.2 COMPLEX CLADIRI;

2.3.3 COMPLEX TURISTIC CASUTE VACANTA – vanatori, pescari, turisti.


2.3.1 Amenajare piscicola - 736 hectare (situata in zona Popina-Periprava-Letea, judetul Tulcea)

        Societatea noastra este titulara unui contract de concesiune pentru o perioada de 45 de ani (valabil pana in anul 2053), pentru o suprafata de teren de 736 de hectare (bazinele EC16 si EC17 – conform schitei si poze satelit).         Societatea noastra este proprietara activelelor (mijloacelelor fixe) apartinand amenajarii piscicole EC16 si EC17, dintre care cele mai importante sunt digurile de 15 km lungime, pe care pot fi amplasate casutele din complexul turistic prezentat in cele ce urmeaza, dar si active specifice activitatii de piscicultura.         Aceste active au fost construite in anii '80, iar costul de constructie a fost evaluat la 20.000.000 euro, in zilele noastre.
       Mentionam faptul ca pentru desfasurarea activitatii de piscicultura in cele doua bazine, cat si pentru transportul turistilor, detinem momentan(in stare de conservare) in proprietate 4 (patru) barci pescaresti si un vaporas cu o capacitate de circa 20 de locuri. Acest vaporas a fost construit dupa planurile lui Jacques-Yves Cousteau, cunoscutul cercetator francez, in parteneriat cu Televiziunea Romana, pentru a filma un documentar despre Delta Dunarii, documentar care a facut inconjurul lumii.Vaporasul a fost preluat in stare avansata de degradare, a fost refacut , dupa care conservat, insa din pacate a fost vandalizat in ultimii ani, necesitand un proiect de reconditionare.


2.3.2 Complex cladiri situat in zona Popina–Grind, Judetul Tulcea

       Complexul de cladiri are o suprafata construita de 1.200 mp, este compus din 4 corpuri (2 x 400mp + 2 x 200mp) si se afla pe un teren de 3,5 hectare, in imediata vecinatate a exploatarii piscicole.
       Complexul de cladiri a avut destinatie de locuinte pentru specialistii piscicoli, iar momentan se afla intr-o stare nefunctionala, de conservare.

2.3.3 Complex casute de vacanta

      Pe o suprafata de teren de 9.402 mp apartinand de intravilanul localitatii C.A. ROSETTI, Judetul TULCEA, zona GRIND, in imediata vecinatate a amenajarii piscicole si a complexului de cladiri, societatea noastra detine in proprietate un numar de 10 (zece) casute de vacanta, complet utilate, construite din material lemnos, cu acoperis de stuf, dotate fiecare cu baie interioara. Complexul de casute include o cladire din zidarie, cu destinatie sala de mese, echipata cu o bucatarie, un grup sanitar si o centrala termica.
     Complexul de casute este destinat cazarii turistilor care vin in zona special pentru a se delecta la vanatoare si pescuit in bazinele noastre, dar si pentru efectuarea de excursii cu salupa pe diferite rute din Delta Dunarii, principalul punct de atractie in zona noastra fiind padurea Letea, la o distanta de 3 km. Letea este o padure de stejari brumarii, dar include si frasini, tei si plopi. Mai mult decat atat, padurea Letea este singurul loc din Europa unde se pot gasi liane. Umbra stejarilor lasa impresia ca te afli intr-o sera. Lianele atarna ca in peisajele exotice, altele sunt infasurate pe copaci ca intr-un aranjament floral. Exista si niste dune mari, cu nisip alb si fin, numai bun de facut plaja. Este senzational sentimentul trait pe valul de nisip, printre stejarii enormi in jur, mangaiati de soarele prietenos de toamna.
 

Danube Delta Dunarii